Actueel


Interessante boeken

Gepubliceerd op 28-02-2010

Solliciteren via LinkedIn van Aaltje Vincent

Netwerken is de manier om nieuw werk te vinden. En dit gebeurt steeds meer online. Vooral LinkedIn is een veel gebruikt netwerk om je zakelijke contacten mee te onderhouden. En daarmee is het uitermate geschikt om gevonden te worden, een nieuwe baan te zoeken of opdrachten voor je bedrijf binnen te halen. Tijd om er actief gebruik van te maken en de mogelijkheden volledig te benutten.

Voor werkzoekers, werknemers, zelfstandigen, loopbaanprofessionals en carrièrecoaches. Praktisch, stap voor stap: wat kun je er mee en hoe doe je dat dan? Boordevol unieke en succesvol bewezen netwerk-, internet- en carrièretips. Voor de beginnende en gevorderde LinkedIn-gebruiker.


De magie van coachen van Adriaan Hoogendijk

Het kan er wonderlijk aan toegaan in de coachingspraktijk. In de normale gang van zaken stelt de cliënt een vraag, de coach stelt tegenvragen – en gezamenlijk gaan ze op zoek naar helderheid en wijsheid. Logisch denken en betekenisgeving in oude én nieuwe kaders zijn de gebruikte instrumenten. Toch zijn het vaak niet-logische, verrassende momenten waarin de magie van coaching zich echt openbaart; momenten waarin het coachingstraject in een stroomversnelling raakt.

Adriaan Hoogendijk en Annelies Kraan interviewden een aantal coryfeeën in coachingsland, onder wie Willem Glaudemans, Coby Brouwer, Arianne van Galen, Lenette Schuijt, Roos Vonk en Ans Tros. De kernvraag was: Wat is voor jou de magie van coachen, en op welke momenten werd dat duidelijk? Het leverde een bundel met zeer uiteenlopende meningen en ervaringen op, die alle bijdragen aan een beeld van de rijke mogelijkheden die het coachen biedt. Dit boek is een bron van inspiratie voor elke coach, en zeker ook voor hen die door een coach begeleid worden.

« Terug naar het overzicht 
^top