Bregje Dijkstra (1961)


Ruim 20 jaar begeleidt zij mensen en teams in het (her)vinden van hun persoonlijke kracht, de vrijheid om keuzes te maken, te excelleren in samenwerken en de juiste plek op de arbeidsmarkt te verwerven. In haar begeleiding trakteert ze haar klanten op haar ‘kleuren’: creativiteit en structuur, kracht en kwetsbaarheid, overvloed en schaarste.


In 2003 vestigde Bregje zich met haar bedrijf Kleurtonen als zelfstandig (loopbaan)coach, trainer/docent en consultant. In opdracht van VistaNova (voorheen adviesbureau Hoogendijk) en opleidingsinstituut NCOI is zij opleider en supervisor van coaches en loopbaanadviseurs. Tevens begeleidt zij professionaliseringsslagen van de loopbaanadviesfunctie in organisaties. Dit doet zij vanuit haar gedrevenheid om kennis en ervaring te delen, een bijdrage te kunnen leveren aan de bevordering van professionaliteit van vakgenoten en om scherp te blijven op haar eigen vakgebieden. Sinds 2018 is zij mentor en assessor voor CMI. CMI is de enige certificerende instelling die loopbaanadviseurs onafhankelijk toetst en zelf ook door een onafhankelijke instantie wordt getoetst.

Zij studeerde Bedrijfskunde en startte haar loopbaan bij Cap Gemini. Onder andere als trainer/coach en als projectmanager van diverse automatiseringsprojecten bij klanten. Bij Cap Gemini heeft zij de basis gelegd voor (begeleiding in) effectieve samenwerking in multidisciplinaire teams en resultaat- en klantgericht werken. Vervolgens heeft zij bij ABN AMRO human resources management uitgevoerd; als leidinggevende in de lijn, als verandermanager en als vice president van de beleidsafdeling van HR. In 2000 was zij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de communicatie over en implementatie van de eerste eigen ABN AMRO CAO (36.000 mensen) en in 2002 heeft zij het loopbaanadviescentrum voor de regio Noord opgezet.

Onlangs heeft zij een opleiding tot lichaamsgericht psychotherapeut gevolgd bij Bodymind Opleidingen

Noloc en CMI naar een gezamenlijk keurmerk
Sinds 2018 is Bregje direct betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe keurmerk dat per juli 2020 door Noloc wordt voortgezet. Als deelnemer aan de werkgroep ‘Beroepsprofiel’ is zij mede verantwoordelijk voor de uitwerking van het beroepsprofiel, toetsingskader en het proces van (re)certificeren.

Als vrijwilliger is zij collectecoördinator voor de nierstichting en bestuurder van de stichting Karya Murni, een stichting die een blinden- en doveninstituut op Noord-Sumatra ondersteund.

 
^top