Actueel


Kritisch denken is essentieel. Maar hoe doe je dat?
Hoe blijf je waardevol op de huidige arbeidsmarkt? Ontwikkel je vermogen om kritisch te denken. Maar wat is dat precies, vraagt Ben Tiggelaar zich deze week af.
Als ik ergens moet beginnen...
Als ik ergens moet beginnen, is hier en nu de best denkbare plek
Het risico van té hard groeien
Start-ups
Een bedrijf dat snel groeit, is geneigd veel mensen aan te nemen. Maar hoe zorg je er als start-up voor dat je geen inschattingsfouten maakt?
Vaste baan verdwijnt na recessie
Zal de aantrekkende arbeidsmarkt straks weer zorgen voor een herstel van het aantal vaste banen?
Vanaf vandaag...
Over wat loopbaancoaching de cliënt oplevert, over hoe je als loopbaancoach mensen zelf laat ontdekken waar ze het meeste van houden. Kijk zelf.
Coaching belangrijker dan opleiding
Coaching blijkt voor werknemers belangrijker dan de mogelijkheid voor het volgen van een opleiding. Meer dan de helft (52 procent) van de werknemers vindt dat een werkgever aantrekkelijk wordt als zij begeleid kunnen worden door een externe coach voor hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast zou 38 procent begeleiding door een interne coach willen.
De kracht van introverte mensen

Introverte (meer naar binnen gerichte) mensen zijn geneigd te denken dat ze minder zijn dan extraverte (meer naar buiten gerichte) mensen. Toch heeft introvert zijn ook voordelen.

Rob van Eeden over netwerken
De netwerk-expert Rob van Eeden gaat in op de essentie van netwerken. Het draait om geven en ontvangen. Zijn advies is om je contacten goed te  onderhouden. Juist dat ‘geven’ in relaties daar gaat het om. Dit artikel over netwerken is beschikbaar gesteld aan alle medewerkers van Rabobank NL via hun HR Portaal. Daar zijn wij van Netwerk-partners trots op.
Solliciteren in crisistijd, zo doe je dat
Het aantal vacatures daalt, de werkloosheid stijgt en volgens het CPB zal het percentage werklozen zelfs oplopen tot 9% in 2010. Een beetje vacature levert nu al postzakken vol sollicitatiebrieven op. De beste manier om tijdens de crisis een baan te vinden is daarom via je eigen netwerk.
Scherpstelsessie CV
In 2 leesminuten goed uit de verf komen met je CV? Meld je aan voor een scherpstelsessie waarin we, samen met jou, binnen 3 uur een scherp CV hebt.
 
^top