Actueel


Kosteloos ontwikkeladvies
Maak nu gebruik van kosteloos ontwikkel- en scholingsadvies dat je verder brengt.
Grijp je kans!
Arbeidsmarkt en coronacrisis
Actuele tekorten en overschotten in beeld
De arbeidsmarkt ziet er plotseling heel anders uit dan een maand geleden. Met de coronacrisis valt in de ene sector het werk stil, maar is in andere sectoren de behoefte aan personeel groter dan ooit.
Waar zijn de tekorten?
Dit zijn de kansrijkste banen van 2020
Welk beroep levert het snelst een baan op? Privacybescherming voert de Nederlandse lijst van kansrijkste banen aan, maar de echte groei zit in alles wat met data-analyse van doen heeft.
Kritisch denken is essentieel. Maar hoe doe je dat?
Hoe blijf je waardevol op de huidige arbeidsmarkt? Ontwikkel je vermogen om kritisch te denken. Maar wat is dat precies, vraagt Ben Tiggelaar zich deze week af.
Als ik ergens moet beginnen...
Als ik ergens moet beginnen, is hier en nu de best denkbare plek
Het risico van té hard groeien
Start-ups
Een bedrijf dat snel groeit, is geneigd veel mensen aan te nemen. Maar hoe zorg je er als start-up voor dat je geen inschattingsfouten maakt?
Vaste baan verdwijnt na recessie
Zal de aantrekkende arbeidsmarkt straks weer zorgen voor een herstel van het aantal vaste banen?
Vanaf vandaag...
Over wat loopbaancoaching de cliënt oplevert, over hoe je als loopbaancoach mensen zelf laat ontdekken waar ze het meeste van houden. Kijk zelf.
Coaching belangrijker dan opleiding
Coaching blijkt voor werknemers belangrijker dan de mogelijkheid voor het volgen van een opleiding. Meer dan de helft (52 procent) van de werknemers vindt dat een werkgever aantrekkelijk wordt als zij begeleid kunnen worden door een externe coach voor hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast zou 38 procent begeleiding door een interne coach willen.
De kracht van introverte mensen

Introverte (meer naar binnen gerichte) mensen zijn geneigd te denken dat ze minder zijn dan extraverte (meer naar buiten gerichte) mensen. Toch heeft introvert zijn ook voordelen.

 
^top